Buurtbemiddeling Bernheze in de bloemetjes

Publicatiedatum: 23-08-2018

In Bernheze is op dinsdag 23 augustus met bloemen en gebak stilgestaan bij de officiële start van Buurtbemiddeling Bernheze. Hiermee gaat een al jaren gekoesterde wens van Mooiland, woningcorporatie Kleine Meierij, de gemeente, politie en welzijnsorganisatie ONS welzijn in vervulling.

Bernheze telt inmiddels zes vrijwillige buurtbemiddelaars. Zij helpen buren om hun onderlinge ergernissen of ruzie samen op te lossen. Buurtbemiddelaars zijn neutraal en kunnen goed omgaan met emoties. Ze zijn getraind in het in goede banen leiden van gesprekken en het helpen zoeken naar oplossingen.

Bij Mooiland ondersteunen we mensen waar mogelijk bij initiatieven die prettig samen wonen in de wijk mogelijk maken. Ook wijzen we mensen op hun eigen verantwoordelijkheden. Buurtbemiddeling past mooi in die visie.

Volgens burgemeester Marieke Moorman van Bernheze zet buurtbemiddeling mensen in hun kracht om zelf te werken aan oplossingen. “Het is fijn dat er mensen zijn die daarbij kunnen helpen. Ik ben ontzettend blij dat jullie er zijn”, aldus de burgemeester.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden