Geen objecten gevonden

Zorg voor goede ventilatie in uw huis

Publicatiedatum: 14-11-2018

De dagen worden korter en kouder en dus is het weer tijd voor knusse avonden thuis. Ventileren is belangrijk voor uw gezondheid. Zeker met de winter voor de deur is het goed om ervoor te zorgen dat er goede ventilatie in uw huis is. Graag geven wij u wat tips hoe u uw huis het beste kan ventileren.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Dit kan via open (klep)raampjes en/of ventilatieroosters in deuren en muren. Zo kan lucht door het huis stromen.  

Ventileer extra

Bijvoorbeeld met een extra open raam of het ventilatiesysteem op de hoogste stand als u kookt, doucht en klust in huis. Ventileer ook extra als er veel mensen in het huis zijn. 

Droog uw wasgoed in een goed geventileerde ruimte

Zorg ervoor dat er voldoende lucht door de ruimte stroomt waarin u uw wasgoed droogt. Met droog weer kan dit natuurlijk ook buiten. Hierdoor wordt uw wasgoed lekker fris en dit bespaart ook nog eens energie.

Wat zijn de voordelen van goede ventilatie?

  • Schoon, fris en gezond binnenklimaat.
  • Minder last van hoofdpijn en andere gezondheidsklachten.
  • Geen vochtig en klam huis.
  • BacteriĆ«n en schimmels krijgen geen vrij spel.
  • Energiebesparing: als u niet ventileert, blijft de lucht in uw huis vochtig. Het kost meer energie om vochtige lucht te verwarmen dan droge lucht. Als u goed ventileert, hoeft u minder te stoken. Het is dan gezonder en voordeliger om te ventileren.

Goed onderhoud doen we samen

Heeft u deze tips opgevolgd en blijft u last houden van schimmel? Dan kunt u bij ons schimmel melden. Wij zullen onderzoeken wat de oorzaak van de schimmel is en u een advies geven hoe dit te verhelpen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden