Groninger Huis neemt woningen van Mooiland over

Publicatiedatum: 20-05-2019

Woonstichting Groninger Huis neemt op 30 augustus 2019 in Meeden en Muntendam 73 huurwoningen over van woningcorporatie Mooiland. Groninger Huis is regionaal verankerd in Meeden en Muntendam en daarom de logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat in totaal om 73 huurwoningen in de gemeente Midden-Groningen. Groninger Huis is al actief in deze gemeente.   

De verkoop

Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Dit gebeurt als eerste in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we met meer focus werken en zijn we een volwaardige woningcorporatie in onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen).

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland:
“Mooiland is blij met de verkoop aan Groninger huis, als regionaal verankerde organisatie. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in de sociale huursector. Dat is voor Mooiland een belangrijke overweging bij de verkoop.” 

Zorgvuldige overdracht

De verkoop en de overdracht van de woningen kende een zorgvuldig proces, waaraan Mooiland en Groninger Huis gezamenlijk werkten. Mooiland wil haar huurders graag goed achterlaten. Daarom hebben zij met Groninger Huis afgesproken dat de buitenkozijnen van de woningen in Muntendam binnen 24 maanden door Groninger Huis vervangen worden. De buitenkozijnen van de woningen in Meeden werden eerder al vervangen door Mooiland. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Hilde van Ree, Directeur-Bestuurder Groninger Huis:
Kom Thuis bij Groninger Huis
Wij zijn blij dat wij de bewoners van deze 73 woningen in Meeden en Muntendam kunnen verwelkomen als huurders van Groninger Huis. In beide plaatsen hebben wij al bezit en met deze toevoeging staan we volkshuisvestelijk weer wat steviger in de schoenen. Wij zijn er van overtuigd dat wij onze nieuwe huurders goed van dienst kunnen zijn en dat zij zich snel bij Groninger Huis thuis zullen voelen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden